Op 12 december organiseert Watter een gratis webinar over duurzame biofilm bestrijding in proceswater. Laagdrempelig en vrijblijvend meer weten over onze technologie?
Het koelwater in koelsystemen wordt gebruikt bij het koelen van proceswater en is een broedplaats voor bacteriën. De temperatuur aan het einde van het gebruiksproces is dermate hoog dat het ideaal is voor bacteriegroei. Het creëert een ideale omgeving voor bacteriën om te groeien. In dit koelwater zijn Legionella pneumophila en biofilm de belangrijkste zorgen. Daarom is effectieve desinfectie van cruciaal belang om deze problemen te voorkomen.
Koelwater wordt vaak bewaard in grote tanks, hierdoor ontstaat een omgeving die ideaal is voor de groei van Legionellabacteriën. Het water kan verontreinigd raken via de lucht of tijdens het koelproces, waardoor bacteriën kunnen gaan groeien. Een legionellabesmetting heeft een aantal risico's, zoals:
Het preventief voorkomen van een legionellabesmetting is uiterst belangrijk: met correcte desinfectie zorgt u ervoor dat de bovenstaande risico’s kunnen worden voorkomen. Waarmee uw productie veilig wordt gesteld.
In koelsystemen biedt biofilm een ideale omgeving voor de groei van legionellabacteriën. Biofilm is een slijmerige laag van micro-organismen die zich aan oppervlakken kunnen hechten, waarna deze organismen zich door het systeem kunnen verspreiden. Dit kan zorgen voor infecties van verschillende gisten, schimmels en bacteriën in het water. Biofilm is zeer hardnekkig doordat het zich met eiwitten aan elkaar hecht, maar het verwijderen is wel van groot belang om schoon water te behouden.
Er zijn een aantal problemen met traditionele chemicaliën. Een product zoals waterstofperoxide is effectief voor het verwijderen van micro-organismen en biofilm, maar kan verkeerd gedoseerd worden. Onderdosering kan zorgen voor een lage effectiviteit. Overdosering levert onnodig hoge kosten en gezondheidsrisico’s op. Daarnaast zijn conventionele desinfectiemiddelen een gevaar voor de gezondheid en zijn er vaak strenge veiligheidsvoorschriften voor gebruik van deze stoffen. In tegenstelling tot deze chemicaliën, is het desinfectiemiddel van Watter geen CMR-stof, waardoor men zich tijdens het gebruik ervan niet aan strikte veiligheidsmaatregelen hoeft te voldoen. Ook is het middel niet opgenomen in de gevaarlijke stoffenlijst.
Het Watter-Systeem produceert een in-situ desinfectiemiddel. Dit betekent dat het desinfectiemiddel op locatie geproduceerd wordt. Hierdoor draagt het bij aan minder CO2-uitstoot en een lager gebruik van plastic.
Het Watter-systeem produceert een licht oxiderend desinfectiemiddel op basis van stroom, zout en water. Dit middel is duurzaam, biologisch afbreekbaar en effectief in het verwijderen van diverse micro-organismen uit uw water, zoals legionella. Het wordt automatisch nauwkeurig gedoseerd in uw water in een lage concentratie voor effectieve waterdesinfectie. Dit betekent dat er niet langer constant dure chemicaliën aangeschaft hoeven te worden, wat aanzienlijke kosten bespaart.
De in-situ productie van ons product zorgt ervoor dat er altijd vers desinfectiemiddel voorradig is. Wilt u meer weten over ons product of systeem? Neem dan hier vrijblijvend contact met ons op!
Heeft u een uitdaging met kiemen in uw koelwater?
Neem contact met ons op!
Zoals we keer op keer bewijzen zijn wij een unieke en duurzame oplossing tegen kiemen in uw proceswater. Weten wat we voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op!
Garandeer de optimale microbiologische kwaliteit van uw proceswater
Kiemdruk in het drinkwater kan de oorzaak zijn van onder meer kwaliteitsverlies en ongewenste geuren en smaken. Naast reiniging zijn er ook desinfectiestappen nodig. In deze whitepaper vindt u uitleg en tips over schoon water op uw bedrijf.