fbpx

Stages

Praktijkervaring opdoen bij Watter

Als kennis- en technologiebedrijf vinden we het enorm waardevol om stagiairs te begeleiden en hen praktijkervaring te bieden tijdens hun opleiding. Daarbij kunnen we ook veel om van jullie te leren. Want hoe overtuig je gebruikers om te stoppen met het gebruik van giftige chemicaliën en te kiezen voor een duurzame innovatie? Net als bij de introductie van de spaarlamp en de elektrische auto moeten we mensen bewegen om hun gedrag te veranderen en de voordelen op de lange termijn te waarderen. Wij zien hierbij een rol voor jou weggelegd.

 

Interesse? Neem contact op via info@watter.nl.

 

– Als student met een commerciële inslag helpt het ons enorm als je de brug weet te slaan tussen innovatie en de markt.
– Ben je een wetenschapper (in spé)? Dan draagt jouw kennis bij aan het blijven innoveren zodat we op meerdere fronten onnodig chemicaliën- en antibioticagebruik kunnen indammen.
– Heb je een juridische achtergrond? Als uitvinders lopen we voor op wet- en regelgeving.  Jouw expertise zorgt voor verbetering van de algehele hygiënestandaard in Nederland en de EU.

 

Wat kunnen we bieden?

Marketing & Communicatie

Bij Watter zijn we volop bezig om betere en duurzamere alternatieven te ontwikkelen om chemicaliën en antibiotica het hoofd te bieden. De innovaties die onze wetenschappers en technologen creëren moeten echter ook aanslaan en levensvatbaar zijn op de markt. Door te schakelen tussen wetenschap en communicatie zal jij de persoon zijn die van een goed idee een fantastisch product maakt.

Tijdens de werkzaamheden verwachten we van je dat je onze boodschap op de juiste manier kan laten aansluiten bij onze doelgroepen. Dit betekent dat je in teamverband onderzoek doet naar de beste wijze van marketing en communicatie voor verschillende sectoren en actief bijdraagt aan het creëren van inhoud. Hierbij leer je gericht SEO en SEA toe te passen en het resultaat ervan te meten, begrijpen en verwerken. Binnen ons bedrijf zul je veel verantwoordelijkheid krijgen over je eigen project, tegelijkertijd biedt ons team je alle ondersteuning die je nodig zult hebben.

 

Wetenschappelijk Onderzoek (vanaf januari 2019)

Op dit moment ligt onze focus op de veehouderijsector waar wij toegevoegde waarde leveren door de drinkwaterkwaliteit te verbeteren. Hierdoor verbetert de gezondheid van het dier, het rendement voor de boer en vermindert het gebruik van toxische desinfectiemiddelen en antibiotica. Tegelijkertijd zien we veel meer mogelijkheden, zoals de toepassing van het middel in gel ter preventie van infecties of als kind- en milieuvriendelijke middel voor huishoudens.

Tijdens de werkzaamheden verwachten we dat je zelfstandig experimenten kunt ontwerpen en uitvoeren in het laboratorium. Daarbij is het belangrijk dat je oog hebt voor de uiteindelijke haalbaarheid van toepassingen in de praktijk. Ofwel: je zult ook zo nu en dan de boer op moeten voor praktijktesten. Je directe collega’s hebben een Master en/of PhD in moleculaire biologie en microbiologie en ondersteunen je bij het uitvoeren van je taken. Daarnaast zal je regelmatig contact voeren met andere collega’s met betrekking tot het vermarkten en de regelgeving omtrent de toepassingen die je ontwikkelt.

 

Rechten

Bij Watter zijn we volop bezig om betere en duurzamere alternatieven te bieden om chemicaliën en antibiotica het hoofd te bieden. De innovaties die onze wetenschappers en technologen ontwikkelen moeten echter ook voldoen aan de geldende wet- en regelgeving. Door te schakelen tussen wetenschap en communicatie zal jij de persoon zijn die een fantastisch idee levensvatbaar maakt.

Als juridisch onderzoeker draag jij er zorg voor dat onze wetenschappers en technologen weten in welke kaders ze werken. Als klein bedrijf verwachten we van je dat zelfstandig werkzaam kunt zijn en initiatief neemt. Tijdens de werkzaamheden zal je juridisch onderzoek kunt doen naar toepassingen die we momenteel intern ontwikkelen.  De resultaten van jouw onderzoek koppel je aan het onderzoek van de wetenschappers en marketeers om samen tot het ontwerp te komen van nieuwe toepassingen.