fbpx

Veeteelt

Goede hygiëne is samen met voer en ventilatie de basis voor een gezonde leefomgeving. Een gezonde leefomgeving betekent gezond vee. De gezondheid van het vee heeft rechtstreeks invloed op de bedrijfsresultaten: een lagere voerconversie, verbeterde groei en minder antibioticagebruik. En een goede diergezondheid betekent vanzelfsprekend een hoger productieniveau.

Duurzame bedrijfshygiëne

Formaline, waterstofperoxide en chloordioxide worden veelvuldig toegepast waar het gaat om bedrijfshygiëne en een gezond leefklimaat. Verrassend genoeg zijn deze traditionele middelen niet altijd even veilig voor het vee. Watter gaat uitbraken van besmettelijke ziektes op veehouderijen effectief tegen door duurzame desinfectie van stallen en oppervlakken.

drinkwater kwaliteitDrinkwaterkwaliteit

In de veehouderij is veel aandacht voor het voer. Voor goed en gezond drinkwater is minder aandacht. Drinkbakken zijn vrijwel altijd microbiologisch besmet met salmonella, E. coli of legionella. Door de drinkbakken te ontsmetten en de waterleidingen te desinfecteren met Nontox, verbetert de kwaliteit van het drinkwater en daarmee de diergezondheid.

MIA / VAMIL subsidie

Wanneer u een Watter-machine aanschaft dan kunt u gebruik maken van de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (VAMIL).

  • De MIA biedt u de mogelijkheid de fiscale winst te verlagen. U kunt tot 27 procent van het investeringsbedrag in mindering brengen op de fiscale winst.
  • Met de VAMIL kunt u de investering  in de Watter-machine op een willekeurig moment afschrijven tot maximaal 75 procent. Door sneller afschrijven vermindert u de fiscale winst en betaalt u minder belasting in dat jaar. Dit biedt u een rente- en liquiditeitsvoordeel.