fbpx

Industrie

Bij veel organisaties staat veiligheid hoog op de agenda. Veiligheid heeft in de meeste gevallen te maken met hygiëne. Vaak wordt er met traditionele desinfectiemethodes gewerkt. Verrassend genoeg zijn de traditionele bestrijdings- en desinfectiemiddelen niet altijd even veilig voor mens en milieu. Residuen in het afvalwater zorgen voor ernstige milieuproblemen. Een goede reden om het gebruik van giftige chemicaliën drastisch te verminderen.

Water in industriële processen

Door Watter te gebruiken verbetert de kwaliteit van water in industriële processen. De traditionele giftige middelen worden vervangen door Nontox. Een zeer krachtig desinfectiemiddel dat veilig is voor mens, dier en milieu. Tegelijkertijd voorkomt Watter de vorming van biofilm en daarmee de verstoring van industriële processen.

Desinfectie van watersystemen

De legionellabacterie is een serieuze bedreiging voor de gezondheid. In samenwerking met TNO heeft Watter een applicatie ontwikkeld om de vorming van biofilm in watersystemen te voorkomen. Hierdoor krijgt de legionellabacterie geen kans. Deze toepassing is een duurzaam alternatief voor het desinfecteren van watersystemen, zoals koeltorens.

Desinfectie van oppervlakken

Door traditionele desinfectiemiddelen te vervangen door Nontox, kunnen ook oppervlakten op een veilige manier worden gereinigd. Naast watersystemen kunnen kratten, containers, broedkasten en zelfs eieren door Watter gedesinfecteerd worden. Hierdoor worden uitbraken van besmettelijke ziektes in een vroeg stadium effectief bestreden.

Veiligheid en hygiëne

In alle situaties waar veiligheid en hygiëne van groot belang zijn, kan Watter worden toegepast. Nontox is effectiever dan de meeste traditionele desinfectiemiddelen. Het is volkomen veilig en duurzaam. Een uitkomst, want het creëren van een gifvrije wereld is één van de grote uitdagingen van deze tijd. Wilt u meer weten over de toepassing van Watter in industriële processen? Bel 0592 715 300 of maak meteen een kennismakingsafspraak!