fbpx

Akkerbouw

Een hoge bodemvruchtbaarheid en gezonde, sterke gewassen; dat is wat iedere akkerbouwer en teler wil. Door in de akkerbouw en tuinbouw gebruik te maken van Watter zijn minder schadelijke chemicaliën nodig. Het milieu is hierbij gebaat en de kwaliteit van het grond- en oppervlaktewater blijft op peil. Bovendien worden er vele duizenden euro’s bespaard, doordat akkerbouwers en telers die gebruik maken van Watter veel minder chemicaliën gebruiken dan ze gewend waren.

Desinfectie en regelgeving

Allerlei branches hebben te maken met striktere regelgeving voor het gebruik van desinfectiemiddelen. Deze regelgeving is erop gericht om schade aan het milieu te verminderen en te voorkomen. Vooral in de akker- en tuinbouw wordt continu gezocht naar duurzame alternatieven voor de traditionele, giftige en verontreinigende desinfectiemiddelen. Een duur en tijdrovend proces, terwijl de oplossing voorhanden is.

Duurzame desinfectie in akkerbouw

Reguliere desinfectiemiddelen, zoals formaldehyde en waterstofperoxide, kunnen door het duurzame desinfectiemiddel Nontox worden vervangen. Dit duurzame desinfectiemiddel is een krachtig wapen tegen fusarium, het plantago asiatica mosaic virus (PlAMV), woeker en andere bacteriën, virussen en schimmels.


Er zijn verschillende toepassingen mogelijk. Zo kan Watter verschillende desinfectiestappen in het verwerkingsproces implementeren, waardoor kruisbesmetting wordt voorkomen. Duurzame desinfectie met Watter is ook geschikt voor het desinfecteren van oppervlakken, ruimtes, kassen, proces- en afvalwater. Daarbij bespaart u aanzienlijk op de kosten: u heeft minder traditionele, schadelijke desinfectiemiddelen nodig.

Gezonde, sterke gewassen

In alle situaties waar de bestrijding van bacteriën, schimmels en virussen een grote uitdaging is, kan Watter worden toegepast. Nontox is effectiever dan de meeste traditionele desinfectiemiddelen. Het is volkomen veilig en duurzaam. Een uitkomst, want het creëren van een gifvrije wereld is één van de grote uitdagingen van deze tijd. Daarnaast draagt Watter bij aan een hoge bodemvruchtbaarheid en gezonde, sterke gewassen.
Wilt u meer weten over de toepassing van Watter in de akkerbouw? Bel 0592 715 300 of maak meteen een kennismakingsafspraak!