fbpx

Oplossingen

Eén systeem, geen gedoe

In veel organisaties en bedrijven staan veiligheid en hygiëne hoog op de agenda. Met ons Watter systeem bieden we een veilige en duurzame oplossing voor allerlei hygiëneproblemen. Watter kan in diverse sectoren worden toegepast en is toegestaan voor desinfectie van onder meer drinkwater voor dieren, proces- en koelwater en ruimtes en oppervlaktes.

Veeteelt

Het Watter systeem levert continu structureel schoon drinkwater op veehouderijen. Het systeem produceert zelf het desinfectiemiddel Nontox uit slechts water, zout en stroom en doseert dit met doseerpompen automatisch op het water. De waterkwaliteit wordt geborgen door microbiologische onderzoeken en de veehouder begeleid door onze microbiologen. Hiermee is de gebruiker verzekert van schoon drinkwater en heeft hij geen chemicaliën als chloor(dioxide), waterstofperoxide en zuur meer nodig. Daarnaast bieden onze wetenschappers ook begeleiding in andere toepassingen, zoals ontsmetting van afdelingen.

Gezondheidszorg

Duurzame desinfectie met Watter is ideaal voor de gezondheidszorg. Het Watter systeem produceert zelf het desinfectiemiddel Nontox uit slechts water, zout en stroom, waarmee oppervlakten, ruimtes en materiaal gedesinfecteerd kunnen worden. Door preventief schoner te werken, worden besmettelijke en antibioticaresistente ziekteverwekkers in een vroeg stadium bestreden. Ons team van microbiologen begeleidt daarnaast medische professionals om hun kennis te verbreden.

Industrie

Door Watter te gebruiken verbetert de kwaliteit van water in industriële processen. Het Watter systeem produceert zelf het desinfectiemiddel Nontox uit slechts water, zout en stroom, waarmee oppervlakten, ruimtes en materiaal gedesinfecteerd kunnen worden. Daarnaast kan Watter gebruikt worden om (proces)water te desinfecteren en zo onder meer Legionella uit te bannen. Watter vervangt hiermee de traditionele giftige desinfectiemiddelen.

Akkerbouw

Een hoge bodemvruchtbaarheid en gezonde, sterke gewassen; dat is waar Watter voor zorgt. Hoe? Door in de akkerbouw en tuinbouw schadelijke chemicaliën te vervangen door een duurzaam desinfectiemiddel. Het Watter systeem produceert zelf het desinfectiemiddel Nontox uit slechts water, zout en stroom, waarmee gewassen gedesinfecteerd kunnen worden. Onze microbiologische kennis draagt bij aan het terugdringen van besmettelijke ziektes en virussen

Hoge kwaliteitseisen

Nontox dat is geproduceerd door Watter is uitvoerig getest door TNO en andere gerenommeerde wetenschappelijke instituten. Bij alle uitgevoerde tests zijn de internationale EN-protocollen gehanteerd. Bovendien voldoet Watter aan de Nederlandse en Europese biocidenwetgeving. De Watter-systemen voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen.

Het Watter-systeem voldoet aan hoge kwaliteitsnormen:

  • AQAP 2120:2009
  • IPC-A-610, class 2&3

Nontox is geschikt voor de desinfectie van:

  • Groente & Fruit (EN 13697)
  • Medische instrumenten (EN 14561)
  • Ruimtes (EN 14349)
  • Oppervlakte (EN 14561)
  • Water (EN 14349, EN 13623)

Op zoek naar een oplossing voor hygiëneproblemen?

Watter is duurzame, veilige desinfectie. Watter is life! Bent u op zoek naar een duurzaam alternatief voor de traditionele, giftige en verontreinigende desinfectiemiddelen? Neem dan contact op. We informeren u graag over de mogelijkheden en toepassingen.