fbpx

Nontox

Nontox is een duurzaam, krachtig en biologisch afbreekbaar desinfectiemiddel gemaakt van water en zout. Nontox is effectiever dan de meeste traditionele, giftige desinfectiemiddelen. Het is volkomen veilig voor mens, dier en milieu. Een uitkomst, want het creëren van een gifvrije wereld is één van de grote uitdagingen van deze tijd.

NontoxHoe wordt Nontox gemaakt?

Watter heeft een gepatenteerde technologie ontwikkeld, waarmee het zeer krachtige en duurzame desinfectiemiddel Nontox geproduceerd wordt. Door elektrolyse van normaal water met een verzadigde zoutoplossing ontstaat Nontox. Nontox kan met het Watter-systeem op locatie geproduceerd worden. Een desinfectiemiddel maken van water, zout en stroom lijkt simpel. Toch is de techniek hierachter complex.

Toepassingen Nontox

In alle situaties waar veiligheid en hygiëne van groot belang zijn, kan Nontox worden toegepast. Denk aan ziekenhuizen en zorginstellingen, industrie, veeteelt en akkerbouw.

Gezondheidszorg

Door medische instrumenten, oppervlakten, voedsel en watersystemen te desinfecteren worden antibioticaresistente pathogenen bestreden.

Industrie

Industriële processen kunnen ernstig hinder ondervinden van biofilm. Door de vorming van biofilm tegen te gaan, gaan materialen en apparatuur langer mee.

Veeteelt

Door watersystemen te desinfecteren verbetert de drinkwaterkwaliteit en wordt biofilm in o.a. drinkbakken voorkomen. Hierdoor is de infectiedruk aanzienlijk lager, blijft het vee gezonder en is er minder antibiotica nodig.

Akkerbouw

Door duurzaam te desinfecteren zijn minder chemicaliën nodig. Dit komt de bodemvruchtbaarheid en de kwaliteit van het grond- en oppervlaktewater ten goede. Het zorgt voor sterke, gezonde gewassen.

Hoge kwaliteitseisen

Nontox dat is geproduceerd door Watter is uitvoerig getest door TNO en andere gerenommeerde wetenschappelijke instituten. Bij alle uitgevoerde tests zijn de internationale EN-protocollen gehanteerd. Bovendien voldoet Watter aan de Europese regelgeving. De Watter-systemen voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen.

Het Watter-systeem voldoet aan hoge kwaliteitsnormen:

  • ISO 9001:2008
  • ISO 14001
  • OHSAS 18001
  • AQAP 2120:2009
  • IPC-A-610, class 2&3

Nontox is geschikt voor de desinfectie van:

  • Groente & Fruit (EN 13697)
  • Medische instrumenten (EN 14561)
  • Ruimtes (EN 14349)
  • Oppervlakte (EN 14561)
  • Water (EN 14349, EN 13623)

Watter gebruiken

De Watter-machine is eenvoudig in gebruik. Het compacte apparaat – met een afmeting van 60 x 70 x 130 cm – is eenvoudig te transporteren en installeren. Als gebruiker heeft u slechts water en elektriciteit nodig om te starten. Het systeem kan op de waterleiding aangesloten worden. Een grote interne opslagtank van 80 liter zorgt ervoor dat er op elk moment desinfectievloeistof beschikbaar is. Indien gewenst kan er een extern vat aangesloten worden voor extra opslagcapaciteit. Het systeem is zelfreinigend.

Watter in uw organisatie?

Watter staat voor duurzame, veilige desinfectie. Watter is life! Heeft u interesse en wilt u meer weten over Nontox? Neem contact op. We vertellen u graag meer over duurzame en effectieve desinfectie met Watter.