fbpx

Duurzame desinfectie

Duurzame desinfectie maakt ziekteverwekkende bacteriën, schimmels, gisten en virussen onschadelijk. Ten opzichte van traditionele desinfectie heeft het gebruik van een duurzaam desinfectiemiddel een aantal grote voordelen. Het is biologisch afbreekbaar en laat geen residuen achter. Het is veilig voor mensen, dieren en gewassen. En het bespaart kosten.

Veiligheid en hygiëne

Bij veel organisaties staat veiligheid hoog op de agenda. Veiligheid heeft in de meeste gevallen te maken met hygiëne. Vaak wordt er met traditionele desinfectie- en bestrijdingsmiddelen gewerkt. Verrassend genoeg zijn deze traditionele middelen niet altijd even veilig voor mens en milieu. Resten van bestrijdingsmiddelen in voedingsmiddelen kunnen zelfs giftig zijn!

Water

Elektriciteit

Zout

Duurzaam desinfectiemiddel

Watter heeft een gepatenteerde technologie ontwikkeld, waarmee het zeer krachtige en duurzame desinfectiemiddel Nontox geproduceerd wordt. Nontox is effectiever dan de meeste traditionele desinfectiemiddelen. Door de unieke samenstelling* is het niet giftig en volkomen veilig voor mens, dier en milieu. Een uitkomst, want het creëren van een gifvrije wereld is één van de grote uitdagingen van deze tijd.

Nontox is een duurzaam desinfectiemiddel. De basis-ingrediënten van dit krachtige, duurzame desinfectiemiddel zijn water en zout. Door elektrolyse van normaal water met een verzadigde zoutoplossing ontstaat Nontox.

* Benieuwd naar de samenstelling van Nontox? Vraag het ons.

Voordelen van duurzaam desinfecteren

Duurzaam desinfecteren heeft een aantal grote voordelen ten opzichte van de traditionele bestrijdingsvormen. Naast veiligheid voor mens, dier en milieu, leidt duurzaam desinfecteren tot een aanzienlijke besparing van kosten. En desinfecteren met Watter heeft nog een aantal voordelen.
  • Preventief schoon werken
Duurzame desinfectie met Watter is ideaal voor de gezondheidszorg. Naast vloeren, bedden, douches en toiletten kunnen ook voedsel en watersystemen met Watter gedesinfecteerd worden. Door preventief schoner te werken worden besmettelijke en antibioticaresistente ziektes in een vroeg stadium bestreden. En voorkomen is nog altijd beter dan genezen.
  • Biofilm voorkomen
Industriële processen worden verstoord, en materialen en apparatuur ondervinden schade door biofilm. Biofilm wordt doorgaans bestreden met traditionele, giftige middelen. Terwijl bacteriën in biofilm beter bestand zijn tegen toxische stoffen, zoals antibiotica en detergenten. Watter voorkomt de vorming van biofilm. Daarmee is biofilm verleden tijd.
  • Gezondheid en welzijn van dieren
Watter gaat uitbraken van besmettelijke ziektes op veehouderijen effectief tegen. Antibioticaresistentie is een steeds groter wordend probleem. Alleen al door het verbeteren van de drinkwaterkwaliteit met Watter neemt de diergezondheid toe. Hierdoor is minder antibiotica nodig.
  • Minder chemicaliën, minder kosten
Akkerbouwers en telers die gebruik maken van Watter hebben veel minder chemicaliën nodig dan ze gewend waren. Het milieu is hierbij gebaat en de kwaliteit van het grond- en oppervlaktewater blijft op peil. Bovendien worden er vele duizenden euro’s bespaard, doordat er minder giftige chemicaliën worden gebruikt. Watter draagt bij aan een hogere bodemvruchtbaarheid en gezonde, sterke gewassen.

Is uw interesse gewekt?

Watter staat voor duurzame, veilige desinfectie. Watter is life! Is uw interesse gewekt en wilt u meer informatie ontvangen over duurzame desinfectie met Watter? Neem contact op.