fbpx

Duurzame desinfectie

We hebben het Watter systeem ontwikkeld: een technologie dat ter plekke het duurzaam desinfectiemiddel Nontox produceert uit slechts water, stroom en zout. Duurzame desinfectie maakt ziekteverwekkende bacteriën, schimmels, gisten en virussen onschadelijk. Ten opzichte van traditionele desinfectie heeft het gebruik van een duurzaam desinfectiemiddel een aantal grote voordelen. Het is biologisch afbreekbaar en laat geen residuen achter. Het is veilig voor mensen, dieren en gewassen. En het bespaart kosten. Benieuwd waar Nontox allemaal gebruikt wordt? Klik dan hier.

Nontox

Veiligheid en hygiëne

Bij veel organisaties staat veiligheid hoog op de agenda. Veiligheid heeft in de meeste gevallen te maken met hygiëne. Vaak wordt er met traditionele desinfectie- en bestrijdingsmiddelen gewerkt. Verrassend genoeg zijn deze traditionele middelen niet altijd even veilig voor mens en milieu. Resten van bestrijdingsmiddelen in voedingsmiddelen kunnen zelfs giftig zijn!

Water

Elektriciteit

Zout

Duurzaam desinfectiemiddel

Watter heeft een gepatenteerde technologie ontwikkeld, waarmee het zeer krachtige en duurzame desinfectiemiddel Nontox geproduceerd wordt. Nontox is effectiever dan de meeste traditionele desinfectiemiddelen. Door de unieke samenstelling* is het niet giftig en volkomen veilig voor mens, dier en milieu. Een uitkomst, want het creëren van een gifvrije wereld is één van de grote uitdagingen van deze tijd.

Nontox is een duurzaam desinfectiemiddel. De basis-ingrediënten van dit krachtige, duurzame desinfectiemiddel zijn water en zout. Door elektrolyse van normaal water met een verzadigde zoutoplossing ontstaat Nontox.

* Benieuwd naar de samenstelling van Nontox? Vraag het ons.

Voordelen van duurzaam desinfecteren

Duurzaam desinfecteren heeft een aantal grote voordelen ten opzichte van de traditionele bestrijdingsvormen. Naast veiligheid voor mens, dier en milieu, leidt duurzaam desinfecteren tot een aanzienlijke besparing van kosten. En desinfecteren met Watter heeft nog een aantal voordelen.
  • Preventief schoon werken
Duurzame desinfectie met Watter is ideaal voor veel sectoren. Naast watersystemen kunnen ook afdelingen, laarzen en gereedschap met Watter gedesinfecteerd worden. Om nog maar te zwijgen over vloeren, bedden, douches en toiletten! Door preventief schoner te werken worden besmettelijke en antibioticaresistente ziektes in een vroeg stadium bestreden. En voorkomen is nog altijd beter dan genezen.
  • Biofilm voorkomen
Biofilm oefent continu druk uit op de waterkwaliteit. De gezondheid van vee, industriële processen, materialen en apparatuur ondervinden schade door biofilm. Biofilm wordt doorgaans bestreden met traditionele, giftige middelen. Terwijl bacteriën in biofilm beter bestand zijn tegen toxische stoffen, zoals antibiotica en detergenten. Watter verwijdert biofilm en voorkomt nieuwe aanhechting. Daarmee is biofilm verleden tijd.
  • Gezondheid en welzijn van dieren
Watter gaat uitbraken van besmettelijke ziektes op veehouderijen effectief tegen. Met Watter verbetert de waterkwaliteit en hygiëne, waardoor dieren gezonder zijn en meer produceren. De veehouder is zeker van zijn waterkwaliteit en werkt gemakkelijker én veiliger.
  • Minder chemicaliën, minder kosten
Gebruikers van Watter hebben veel minder chemicaliën nodig dan ze gewend waren. Het milieu is hierbij gebaat en de kwaliteit van het grond- en oppervlaktewater blijft op peil. Bovendien worden er vele duizenden euro’s bespaard, doordat inkoop van dure jerrycans niet meer nodig is. Watter draagt hiermee bij aan een beter dierenwelzijn en schonere akkerbouw, terwijl het rendement van de gebruiker verbetert.

Is uw interesse gewekt?

Watter staat voor duurzame, veilige desinfectie. Watter is life! Is uw interesse gewekt en wilt u meer informatie ontvangen over duurzame desinfectie met Watter? Neem contact op.