Perazijnzuur is een mengsel van azijnzuur en waterstofperoxide. Het is een heldere en kleurloze vloeistof met een kenmerkende azijngeur. Dit middel wordt geproduceerd door azijnzuur laten te reageren met waterstofperoxide.
Perazijnzuur is een organisch verbonden azijnzuur. Dit is een kleurloze vloeistof met de herkenbare geur van azijn. Deze vloeistof is mengbaar met water, ook is perazijnzuur goed oplosbaar in ethanol, zwavelzuur en di-ethylether. Het is dan logisch dat men bij perazijnzuur de desbetreffende veiligheidsmaatregelen moet nemen. Echter is er een net zo effectief alternatief dat geen veiligheidsmaatregelen nodig heeft bij het gebruik.
Dit is een middel dat veelal in de voedselbereidende en -behandelende industrie als desinfectie- en schoonmaakmiddel. Omdat dit middel effectief is tegen bacteriën en schimmels wordt het sinds de jaren 50 ook gebruikt om groenten en fruit te behandelen met dit middel.
Watter Desinfection Solution is een op locatie geproduceerd duurzaam desinfectiemiddel dat niet schadelijk is voor het milieu en de gezondheid van mens en dier. Maar wat maakt Watter Disinfection Solution een goed alternatief voor perazijnzuur?
De voornaamste werkzame stof in Watter Disinfection Solution is HOCl (ook wel hypochlorigzuur genoemd). Door onze innovatieve Watter technologie kunnen wij op locatie produceren door middel van het elektrolyseren van zout opgelost in water. Hierdoor ontstaat een desinfectiemiddel waarbij HOCl de belangrijkste actieve stof is. Omdat HOCl een oxiderende eigenschap heeft, is dit desinfectiemiddel zeer effectief tegen schimmels, gisten, bacteriën en virussen. Dit desinfectiemiddel kan in veel gebieden worden toegepast en gebruikt waar hygiëne erg belangrijk is. Het wordt bijvoorbeeld veel gebruikt ter bevordering van drinkwater desinfectie in de veehouderij en proceswater desinfectie in de industrie. Watter Disinfection Solution heeft haar effectiviteit bij onze klanten bewezen, bent u klaar voor innovatie voor uw bedrijf?
Hypchlorigzuur |
Perazijnzuur |
|
Wetenschappelijke formule |
HOCl |
C2H4O3 |
Productie |
Door het elektrolyseren van water en zout |
Perazijnzuur wordt bereid uit een reactie van azijnzuur en waterstofperoxide, met zwavelzuur als katalysator. |
Kleur |
Transparant |
Transparant |
Efficacy |
Effectief tegen:
|
Effectief tegen:
|
Bijeffecten |
|
|
waarschuwingssymbolen |
N.v.t. |
Kijk wat een machine van watter voor u kan betekenen!